Landelijke Cursorische Onderwijsdagen AIOS

In de regel vinden de Landelijke Cursurische Onderwijsdagen elke 2e donderdag en vrijdag van januari plaats. De LCO is een verplicht onderdeel van de opleiding en de toets dient met een voldoende te worden afgesloten.

De 28e Landelijke Cursorische Onderwijsdagen zullen digitaal plaatsvinden op 13 en 14 januari 2022. Aanmelden is verplicht en kan via onderstaande buton. Na aanmelding ontvangt u direct de deelnamelink voor de onderwijsdagen (1 link voor beide dagen). Voor het online examen ontvangt u een aparte link op de dag zelf en alleen wanneer u deelneemt aan de onderwijsdagen (via het e-mail adres dat u opgeeft bij uw aanmelding). Met uw aanmelding geeft u tevens aan dat uw opleider op de hoogte is en toestemming geeft voor deelname.

AANMELDEN

 

Programma

Het programma voor de 28e Landelijke Cursorische Onderwijsdagen kunt u hieronder downloaden.  

 

Literatuur

De aanbevolen leerstof voor de onderwijsdagen is: 

Review artikel Cardioprotection: A Review of Current Practice in Global Ischemia and Future Translational Perspective

Rapport CEG - Signalering ethiek en gezondheid 2012: rechtvaardige selectie bij een pandemie (Hoofdstuk 3, 4 en 5 als leerstof, de rest is leesstof)

Artikel - Cardioplegia and cardiac surgery: Pharmacological arrest and cardioprotection during global ischemia and reperfusion

Artikel - Molewijk, Slowther & Aulisio 2016: ethiek support (verplicht)

Artikel - Stolper et al 2016. Dilemma method for moral case deliberation (factultatief)

Handleiding - Amsterdam UMC op en afschalen dec 2020 (verplicht - op te vragen per mail bij het secretariaat)