In Memoriam Dr. Luc Noyez

donderdag, 30 december, 2021

Met groot verdriet hebben we kennisgenomen van het volkomen onverwachte overlijden van oud-collega en oud-bestuurslid

Dr. Luc Noyez

Luc is ruim dertig jaar als staflid verbonden geweest aan de afdeling Cardio-thoracale Chirurgie van het Radboudumc. Hij heeft zich met veel energie, vasthoudendheid en doorzettingsvermogen ingezet voor de ontwikkeling van de hartchirurgie bij volwassenen. Met name de coronair bypass chirurgie en in het bijzonder de re-operaties op dit gebied waren bij uitstek zijn expertise.

Naast het klinisch werk was Luc actief betrokken bij het onderwijs, zowel in het basiscurriculum als tijdens de masterfase. Ook had hij een sterke wetenschappelijke belangstelling en zag hij al vroeg het belang in van grote dataverzamelingen. Vanwege deze belangstelling heeft Luc mede aan de voet gestaan van een nationaal registratiesysteem voor hartinterventies en was hij, naast bestuurslid, ook jarenlang voorzitter van de commissie Kwaliteit van de Nederlandse Vereniging voor Thoraxchirurgie.

Als mens was Luc soms wat gesloten, maar tegelijk had hij een luisterend oor en was hij vertrouwenspersoon voor velen in zijn omgeving. Een goed chirurg, maar bovenal een echte dokter met hart voor zijn patiënten.

Luc is 68 jaar geworden.

Onze gedachten gaan uit naar zijn familie.

Bestuur NVT